När ska vi fota porträtten på bröllopsdagen?


När ni väljer att fota era porträtt på beror precis på vad som passar er och körschemat för er bröllopsdag. För min del spelar det ingen roll, jag kommer att hitta vackra fotoplatser oavsett när på dagen ni väljer att fotograferas. Man kan även välja att dela upp fotograferingen och fota en first look och bilder tillsammans med brudföljet före vigseln och sedan några porträtt på er efter vigseln så sprider man ut tiden lite under dagen.


Före Vigseln +


+ Hår och smink ser som snyggast ut nu och det finns inga riskorn i varken håret eller klänningen (om gästerna ska kasta det)

+ Det finns mest tid här

+ Ni kan ha en First Look

+ Ni får mer tid att mingla med era gäster efter vigseln


Före vigseln -


-Många brudpar är lite mer nervösa före vigseln

-Solen står som starkast på himlen vilket gör att fotoplatser behöver anpassas så de är i ett jämt skuggljus

Efter vigseln +


+ De flesta brudpar är mer avslappnade efter vigseln (och även lite lyckligare)

+ Solen står inte lika starkt så det blir ett lite mjukare och mer romantiskt ljus


Efter vigseln -


-Det blir mindre tid för er att mingla med era gäster. (Tips är att ha ordnat med en tipspromenad eller andra lekar som gästerna kan sysselsätta sig med under tiden).


Tips! Under middagen, planera in en bensträckare för gästerna och så att vi kan ta några bilder i det magiska ljuset ute som kallas för Golden Hour. Under 10-15 minuter så fotar jag er i det varma, mjuka och romantiska ljuset ute och ni får en stund att bara vara tillsammans.