Konfettikanoner

En av de senaste trenderna som har tagit bröllopsvärlden med storm är användningen av konfettikanoner för att lägga till en extra dos av festlighet och glädje efter vigseln. Och det har blivit en av mina favoritstunder på en bröllopsdag! Här är mina bästa tips på att inkludera konfettikanoner på ditt bröllop.


4 tips för konfetti


01.


Köp nedbrytbar konfetti, alltså såna som smälter när de kommer i kontakt med vatten så skadas inte naturen.
02.


Det är sällan helt vindstilla och konfettin kan blåsa åt alla möjliga håll, säkra därför upp med minst 4 st (men gääärna fler) så att ni får konfetti från alla håll och det kommer att se såå maffigt ut!
03.


Om ni inte får skjuta konfetti utanför kyrkan, kolla med er festlokal om ni får använda det när ni anländer dit. Det blir en festlig start på minglet och festen!04.


Be gästerna bilda en "mänsklig allé" som ni kan gå igenom och vänta gärna lite med att avfyra kanonerna tills ni kommit några meter in i den så kommer ni att få helt underbara bilder!

Här hittar ni tips på vart ni kan köpa nedbrytbar konfetti:

Ett sista tips!


Förutom konfettikanoner, låt övriga gäster kasta exempelvis rosblad på er så att även de har något att göra! Personligen gillar jag när man kastar färska rosblad för att det kompletterar konfettin så bra och ser väldigt vackert och exklusivt ut på bild. Antingen om någon ni känner har en rosbuske i trädgården eller så ber man någon köpa vanliga 10-pack rosor som man drar av bladen på i den färg som bröllopet går i. Tänk så fint!